Pécsen kezdett országjárásba az Együtt-PM

Hagyományos kérdőíves és interaktív kampányt indított a bajnai Gordon nevével fémjelzett Együtt-PM csütörtökön Pécsen. A szervezet azt szeretné, hogy több fiatal kapjon munkát hazánkban, s az egykulcsos szja-t váltsa fel egy igazságosabb adórendszer.

hirdetés

“Miért maradjak itthon?! – A kormány menjen, ne mi!” – ezzel a címmel tartottak sajtótájékoztatót az Együtt-PM fiatal tagjai Pécsen. Barabás Richárd, Oláh Noémi és Simándi Szelim, az Együtt-PM ifjú politikusai Berkecz Balázs, az Együtt-PM és az MSZP közös országgyűlési képviselőjelöltjének meghívására érkeztek Pécsen.

Berkecz Balázs 001

Itt indították el azt a kampányt, amelynek során a Facebook-on valamint személyesen szeretnék megtudni a fiatalok véleményét arról, milyen lenne az a Magyarország, ahol szívesen élnének, ahova szívesen visszajönnének.

Barabás Richárd szerint ugyanis az Orbán-kormány tevékenységének egyik legnagyobb vesztese a fiatalság, mivel a kormány intézkedései számos ponton nehezítették meg az életüket. A fiatalok lábukkal szavaztak az Orbán-rendszerről, több százezren dolgoznak külföldön – tette hozzá.

Ő azt mondta, el kellene törölni az egykulcsos szja-t, hogy több fiatal kapjon munkát itthon. Simándi Szelim szerint pedig uniós forrásokat kell megmozgatni munkahelyek teremtésére, fiatalok képzésére, átképzésére.

Berkecz Balász elmondta: Baranya a fiatalok szempontjából különösen hátrányos térségnek számít, ugyanis itt az országos átlagnál is nehezebben kapnak állást a harminc év alattiak.

Az Együtt-PM-esek a szövetség Facebook-oldalára már kitették a kérdőívet, amelyen arra várnak választ a kitöltőktől, mi az, ami a leginkább zavarja őket, miért mennének és miért maradnának. Min szeretnének változtatni? Mit várnak el a szövetségtől? Emellett papír alapú kérdőíven is várják a véleményeket országszerte a következő hetekben.

  • Haizsyzsér

    Szövegeikkel nincs nagy baj.

    Vezetőik reális célja, benne lenni a köztudatban, közelebb kerülni a húsos fazékhoz.

    Ne bántsam őket, Gy. F. exmin.-elnök sem könyököl másért.