A pécsi az ország legsportosabb egyeteme

Csaknem száz egyetemista sportolót, köztük olimpiai és világbajnokokat díjaztak  a Testnevelési Egyetemen, Az év egyetemi sportolója elnevezésű csütörtöki gálán.

hirdetés

Az ünnepeltek a phjongcshangi téli olimpián, a különböző sportági világversenyeken, továbbá az egyetemi világversenyeken – európai egyetemi játékokon, illetve a sportági egyetemi világbajnokságokon – nyújtottak kimagasló teljesítményt.

– Önök kiemelkedő eredményt értek el két olyan területen, amelyek életünk legjobb befektetései, ezek a sport és a tanulás – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, majd kiemelte, hogy a versenysport egyre nagyobb kihívás elé állít mindenkit, ezért a napi edzések után még nagyobb terhelést jelent a tanulás, a szellem edzése.

– Legyenek büszkék arra, hogy máris példaként állíthatók a jövő generációi elé – folytatta, egyúttal köszönetet mondott a szülőknek, edzőknek és a tanároknak, akik „segítik a diákok kettős pályáját”.

A díjazottak között volt Burján Csaba és Knoch Viktor olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, valamint Kovács Sarolta és Földházi Zsófia csapatban világ- és Európa-bajnok öttusázó.

Az év legsportosabb egyeteme díjat vehettek át a Pécsi Tudományegyetem, az Eszterházy Károly Egyetem és az Eötvös József Főiskola képviselői.

A magyar egyetemi-főiskolai országos bajnokság pontversenyében a Testnevelési Egyetem végzett az élen, megelőzve a Kaposvári Egyetemet és az Eszterházy Károly Egyetemet. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség támogatásáért Braun Márton, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója részesült elismerésben

 

Hirdetés