Pécsi bringások! Ezt a pályázatot ne hagyjátok ki!

A kerékpáros közlekedést népszerűsítő országos videópályázatot hirdet a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. a HungAIRy LIFE integrált projekt keretében egyéni és csoportos kategóriában.

A levegőminőség javításán dolgozó 8 éves HungAIRy LIFE integrált projekt keretében – a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. koordinálásával – július elsején elindult a „tekAIR program”, melynek a kerékpáros közlekedés népszerűsítése a célja. A másfél éves szemléletformáló programsorozat során 3 lakossági pályázatot hirdetnek meg.

Az első a „Ne csak tekAIRj, láss is!” videópályázat.

Pattanj két kerékre, és mutasd meg a kedvenc útvonalad!

A pályázat célja, hogy minél többen megmutassák, miért érdemes nyeregbe pattanni és ezáltal is tenni a levegőminőség javításáért. A pályázók feladata egy rövid videón keresztül bemutatni azokat a természetes vagy épített látványosságokat, amelyekkel a kerékpározás során találkozhatunk. A pályázattal a szervezők szeretnék megszólítani a településükre és térségükre büszke lokálpatriótákat és az odalátogató turistákat egyaránt.

A „Ne csak tekAIRj, láss is!” célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a kerékpáros közlekedés előnyben részesítésével nemcsak a levegő minőségének teszünk jót, hanem testi és mentális egészségünknek is: a különböző gépjárművekkel közlekedők számára csak elsuhanó táj látványa ugyanis kerékpárról nézve életre kel, észrevesszük szépségeit, nyitottabbá válunk megismerésükre.

A pályázók köre és pályázati feltételek

A feladat tehát egy rövid, maximum 90 másodperces videó elkészítése, amelyben a térség/település kerékpáros úton elérhető természeti és épített szépségeit mutatja be a pályázó.

• A felvétel készülhet videókamerával vagy okostelefonnal is.
• A film stílusa szabadon választott.
• Egy pályázó (egyén vagy csoport) csak egy filmmel pályázhat.
• A pályamű mérete ne haladja meg az 1 GB-ot!
• A videót fájlküldő (például WeTransfer, Mammutmail) segítségével kell elküldeni a tekair@hoi.hu e-mail címre a pályázati kiírásban szereplő adatokkal együtt.

A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, ugyanakkor kihirdetnek majd közönségdíjas videót is, amire a HungAIRy Facebook-oldalán voksolhatnak az érdeklődők.

A pályázat időtartama: 2021. július 1 – augusztus 31.

A pályázaton való részvétel ingyenes, nincs nevezési vagy regisztrációs díj.

Díjazás

Az első három helyezett és a közönségdíjas a HungAIRy LIFE integrált projekt partnereinek felajánlásaiból összeállított értékes ajándékcsomagokat vehet át.

A díjátadóra várhatóan szeptember végén kerül sor Budapesten.

A pályaműveket a pályázat lezárását követően annak a településnek az önkormányzata, ahol a videó készült, felhasználhatja azt a kerékpározás népszerűsítésére.

A teljes pályázati kiírás itt található.

A LIFE IP HUNGAIRY (LIFE17 IPE/HU/000017) projekt az Európai Unió LIFE programjának támogatásával valósul meg.

Hirdetés