Pécsi csillagokért is szoríthatunk + Videók!

A Leőwey Klára Gimnázium tanulóiból is álló The Immigrants zenekar immáron a legjobb tíz között szerepel szombaton az RTL Klub Csillag születik című műsorában. A show kulisszatitkairól és a zenekarról az együttes dobosát, a szintén pécsi Károlyfi Balázst kérdeztük.

hirdetés

Képünkön balról jobbra: Badric Adoria, Károlyfi Balázs és Sápi Szabolcs

– Bár még csak tizenévesek, egy ország figyeli produkcióikat. Hogyan jött az ötlet, hogy indulnak a tehetségkutatón?
– Érdekes, hiszen korábban nem hárman, hanem négyen voltunk, s éppen annak a gitárosnak a barátnője nevezett bennünket titokban a show-ra, aki már nincs is velünk. Meglepetésként ért bennünket az év elején, amikor érkezett az üzenet, hogy részt veszünk-e a produkcióban. Természetesen igent mondtunk. Bár csak titkon reméltük, hogy idáig eljutunk, úgy tűnik, szerteágazó stílusunkban sokan meglelik az ízlésüknek megfelelő hangzásvilágot.

 

– Az egyszerű tévénéző csak annyit lát, hogy hetente előadnak egy produkciót. Mennyi idő megy el a felkészülésre?
– A külső szemlélő csak a jéghegy csúcsát látja. A hét minden napján öt-nyolc órán át próbálunk, gyakorlunk. Rengeteg segítőnk van; többek között énektanár, zenetanár, a számok összeválogatását segítő szakember dolgozik alánk.

– Sokakat érdekelhet, hogy a dalokat a zenekar válogatja össze, vagy ráosztják a csapatokra, amit játszani kell.
– Szerencsére nem kötik meg a kezünket. Amilyen zenét, stílust javaslunk, általában elfogadják, s ott segítenek, ahol tudnak. Stílusunkat illetően igyekszünk a lehető legszínesebbek lenni, s úgy érzem, előnyünkre válik, hogy több műfajban is kipróbálhatjuk magunkat.

– Mit kell tudni Károlyfi Balázsról és a The Immigrantsről?
– Jómagam a pécsi zeneiskolában ismerkedtem meg a hangszerekkel; a szintetizátor és a dob érdekelt. Végül az ütős hangszer mellett kötöttem ki, s Balogh Jenő tanáromnak köszönhetően nagyon megkedveltem a dobot. A The Immigrantsbe úgy kerültem, hogy a zenekar meglévő tagjai kerestek ütőst a csapatba; felhívtak, s kisvártatva csatlakoztam is. Most hárman vagyunk: Sápi Szabolcs gitáros, énekes Dunaszentgyörgyről származik, Badric Adorio basszusgitáros pedig pécsi. A zenekar több stílusjegyet is ötvözni próbál; a rocktól a popon át a népdalig sok minden szerepel a repertoáron.

 

– A Leőwey Gimnázium hogyan tolerálja a távolmaradásukat?
– Szerencsére mindenben támogatnak bennünket, s később lehetőséget kapunk a tananyag pótlására. Cserébe igyekszünk erősíteni az intézmény jó hírnevét…

A Csillag születik következő adása április 28-án este fél nyolctól látható az RTL Klubon.