Pécsi fiókjait nem zárja be az Erste

Pécset nem érinti az Erste Bank fiókmegszüntetési akciója. Baranyában azonban lakat került a sásdi és a komlói irodára is. Az ügyfelek számláit ezt követően más fiókokban vezetik. Hogy kinek hova kell mennie ezután, arról a pénzintézet levélben tájékoztatja az érintetteket.

hirdetés

Mint azt az Index.hu írja, közzétette honlapján az Erste Bank, hogy január 20-ig melyik fiókjait szünteti meg. A lap emlékeztet rá: az osztrák bank dolgozóinak közel 15 százalékát elbocsátja és 41 fiókjában megszünteti tevékenységét a gazdasági válság következményeként előálló korlátozott bevételi kilátások, a hitelezés visszaesése, a kiemelkedően magas mértékű bankadó és a végtörlesztés okozta jelentős veszteség miatt.

Az Erste közölte: a megszűnő fiókok ügyfeleinek nincs semmi tennivalójuk, számlavezetésüket automatikusan átveszi egy másik bankfiók. Arról, hogy a bezárás után melyik fiókban vezetik majd számlájukat és hogy hozzájuklegközelebb hol találhatók Erste bankfiókok és Erste ATM-ek, minden ügyfél külön levélben kap tájékoztatást.

Forrás: Index.hu