Pécsi lett az évad legjobb táncosa

A Magyar Táncművészek Szövetsége és a Nemzeti Táncszínház közös tánc világnapi gálaestjén Szabó Márton pécsi táncművész kapta meg az „Az évad legjobb férfi táncművésze díjat. 

hirdetés
Uránia Mozi

A gála 2015. április 29-én 19.00 órakor került megrendezésre a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában. Az ünnepélyes est keretében adják át hagyományosan minden évben a Szövetség legrangosabb szakmai díjait. A Pécsi Balett társulata számára idén is nagy volt az öröm, hiszen Szabó Márton táncművész: „Az évad legjobb férfi táncművésze” – díjat kapta modern-kortárstánc kategóriában.

A gálaesten az előző évben díjazott társulatok, művészek és alkotók produkcióiból láthatott reprezentatív válogatást a közönség; a Pécsi Balett a néhány nappal ezelőtt bemutatott Orfeusz és Euridiké című balettből adott elő egy részletet. A gálaestet ebben az évben Vincze Balázs Harangozó-díjas, Imre Zoltán-díjas művész, a Pécsi Balett igazgatója rendezte.

[note note_color=”#c3cde4″]

Szabó Márton 2008-ban végzett a Magyar Táncművészeti Főiskolán, ekkor szerződött a Pécsi Baletthez; 2009 óta a társulat magántáncosa. 2011-ben “A legígéretesebb pályakezdő”-díjat, valamint a Pécsi Balett Társulati díját kapta, 2013-ban a Fülöp Viktor ösztöndíjat nyerte el. Ebben az évadban a Carmen című balettben Don José (koreográfus: Vincze Balázs), az Orfeusz és Euridiké című produkcióban (koreográfus: Cameron McMillan) Hádész szerepében láthatta a közönség.[/note]