Előzetesbe került az önfeljelentő ügyvéd

A Nemzeti Nyomozó Iroda őrizetbe vette azt az ügyvédet, aki tavaly decemberben önmaga ellen tett feljelentést, miután a nála letétbe helyezett százmilliók tűntek el – tudta meg a PécsMa.hu. A férfit jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja miatt vitték el.

hirdetés

Képünk illusztráció

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai előzetes adatgyűjtést követően szerdán, az esti órákban Pécs egyik vendéglátó helyiségében – pénzátvétel közben – elfogták E. Levente 44 éves férfit. A PécsMa.hu információ szerint kommandós akció keretében történt az ügyvéd őrizetbe vétele.

A férfit az NNI jogosulatlan pénzügyi tevékenység megalapozott gyanúja miatt őrizetbe is vette – erősítette meg értesüléseinket a rendőrség. Mint a PécsMa.hu megkeresésére írták: az illetékes ügyészségnél kezdeményezik a férfi előzetes letartóztatását az illetékes ügyészségnél.

Az üggyel kapcsolatban az Iroda egyelőre több információt a nyomozás sikerességének érdekében nem kívánt nyilvánosságra hozni. Így nem reagáltak azon értesülésünkre sem, hogy rendőröket is kihallgattak az ügyben, vagy sem? Az NNI nem válaszolt arra sem, hogy miért kellett a korábban eljáró helyi hatóságok után a kiemelt fontosságú ügyekkel foglalkozó nyomozóirodának is belépnie a vizsgálatba.

Mint ismert, a 44 éves ügyvéd Kozármisleny városa által nála letétbe helyezett 100 millióval sem tudott elszámolni, de ezen kívül még több százmillió forint tűnhetett el. A pénzt olyan befektetésekre kérhette 2009 tavaszától, amelyek végül nem teljesültek. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyvédet december 20-án gyanúsítottként hallgatta ki különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A férfi a mostani őrizetbe vételig szabadlábon volt.

Frissítve (13:34)

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság a több mint 1,3 milliárd forintos sikkasztással és csalással, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel gyanúsított ügyvédet pénteken.

Hajdu István, a bíróság elnöke az MTI-nek elmondta: a bíróság jogosulatlan pénzügyi tevékenység megalapozott gyanúja miatt egy hónapra rendelte el a férfi előzetes letartóztatását.

Az indoklás szerint az ügyvéddel szemben az ellene folyó büntetőeljárás során újabb eljárás indult szabadságvesztéssel fenyegetett szándékos bűncselekmény elkövetése miatt, és esetében fennáll a bűnismétlés veszélye is.