Pécsnek segített legtöbbet a kormány

Nem csak a név változik, figyelem!

Budapest után Pécs kapta a legnagyobb segítséget a kormánytól az adósságkonszolidáció során. Baranyai toplistás lett Alsómocsolád és Harkány is.

hirdetés

A Nemzetgazdasági Minisztérium közzétette a pontos listát arról, hogy az elmúlt időszakban végrehajtott adósságátvállalások során mennyi pénzt fordítottak az egyes települések pénzügyi rendbetételére.

Budapest 217 milliárdot kapott 2013-2014-ben, ami négyszerese a pécsi adatnak. A baranyai megyeszékhely ugyanis összesen 45,7 milliárdnyi támogatást kapott, a második legnagyobb összeget Miskolc tehette el, 36,1 milliárdos adósságát vitték el. Debrecen 28,1, Szeged 25,1 milliárd forinttal lett kisegítve. A nagyvárosokat követi a sorban Esztergom 24,6, Hódmezővásárhely 22,5 és Szolnok 20,7 milliárddal. A somogyi megyeszékhely 19,6 milliárdot kapott.

Lakosságszámra vetítve a Baranya megyei Alsómocsoládnak volt a legmagasabb adóssága Magyarországon, mivel 356 lakosára 451 millió adósság jutott, ami fejenként 1,2 milliót jelent. Dobogós lett Harkány is, miután a 4177 lakosú fürdővárost 4,5 milliárdos tehertől szabadították meg – ha a helyieknek kellett volna ezt megfizetniük, akkor ez minden lakosnak valamivel több mint egymillió forintjába került volna.