Pécsre érkezik a Richter Egészségváros

Ingyenes szűrővizsgálatokon és egészségügyi tanácsadásokon vehetnek részt azok, akik szeptember 17-én, szombaton ellátogatnak Pécsre, a Kossuth térre a Richter Egészségváros Program egész napos családi rendezvényére. A helyszínen fitnesz- és gyermekprogramokkal, színpadi műsorral várják a fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt. A tartalmas szórakozás mellett minden résztvevő növeli a Richter Gedeon gyógyszercég által felajánlott alapadomány összegét is a Pécsi Tudományegyetem számára.

hirdetés

Évek óta halogatott egészségügyi ellenőrzésen, szűrővizsgálatokon eshet túl akár az egész család szeptember 17-én Pécsett, a Kossuth téren, ahol 10 órától 18 óráig a Richter Egészségváros Program várja a kikapcsolódni vágyókat. A harmadik éve zajló országos rendezvénysorozat keretében prosztata (PSA) szűrést, csontsűrűségmérést, vércukor-, koleszterinszint- és vérnyomásmérést, diabéteszes neuropátiás fájdalomszűrést, bőrgyógyászati szűrést, BMI, testzsír-, magasság- és testsúlymérést végeztethetnek el szakemberekkel a rendezvényre látogatók.

A szűrővizsgálatok mellett egészségügyi tanácsadásokon is részt vehetnek az érdeklődők: memóriazavar és Alzheimer-kór, alvászavar, fájdalom és nőgyógyászati témában felmerülő kérdésekre kaphatnak választ, de dietetikus és gyógytornász véleményét is kikérhetik, aPatika sátorban pedig a „Kérdezze gyógyszerészét” tanácsadás várja az érdeklődőket.

A tanácsadások mellett véradáson és elsősegélynyújtás bemutatón és oktatáson is részt vehetnek a legaktívabb lakosok.

Az elmúlt évek során számos ismert személy vett részt és állt a kezdeményezés mellé, így aki ellátogat Pécsett a Richter Egészségvárosba, az találkozhatJaksity Katával és Rudolf Péterrel, beszélgethetRácz Zsuzsa íróval és együtt tornázhat Katus Attilával.

A rendezvényen színpadra lép az ANK Művészeti Iskola Majorette Együttese, a Pitypang Tánciskola, a T-Dance HIP-HOP Tánc és Sport Egyesület és a Klub 74 Tánciskola.

A helyszínen nemcsak saját egészségükért tehetnek a látogatók, hanem a város egészségügyi intézményének fejlesztéséhez is hozzájárulhatnak. A RichterGedeon gyógyszercég ugyanis 2.000.000 forint adományt ajánl fel a Pécsi Tudományegyetem számára. Ezt az adományalapot a rendezvényre kilátogató lakosok a programokon való részvételükkel növelik. Érkezéskor minden résztvevő pontgyűjtő füzetet kap. Valamennyi szűrővizsgálatért, tanácsadáson való részvételért, előadás meghallgatásáért, teszt kitöltéséért vagy a fitneszeszközök használatáért adománypontok járnak. A beváltott pontokat a Richter forintban hozzáadja a kórház számára szánt adomány alapösszegéhez. A nap végén kiderül sok ezer résztvevő egészsége, hány millió forintot jelent a kórháznak.

A részletes programról, a kampányhoz kapcsolódó érdekességekről a kampány teljes ideje alatt a www.egeszsegvaros.hu honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők, javaslataikat vagy észrevételeiket pedig az info@egeszsegvaros.hu címre küldhetik el.