Pécsről terjeszkedik az Egyházzenei Fesztivál

Országossá bővül az Egyházzenei Fesztivál. A Filharmónia Magyarország által eddig a dél-dunántúli régióban megrendezett fesztivál az idei évtől négy éves ciklusokban a bizánci, a római katolikus, a református és az evangélikus egyházzenét mutatja be az ország több városában. A sort a bizánci zene nyitja május 20. és 24. között, Nyíregyháza központtal.

hirdetés

Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója a fesztivált felvezető szerdai budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a Con Spirito (lélekkel) névre keresztelt egyházzenei fesztivál 4-es számra épülő új koncepciójának kidolgozása Bősze Ádám, a Filharmónia Magyarország művészeti tanácsadója nevéhez fűződik. A fesztivál művészeti vezetője Bubnó Tamás, az idei, bizánci zenére fókuszáló első évad házigazdája pedig az általa vezetett Szent Efrém Férfikar lesz.

Május 20. és 24. között Nyíregyháza mellett Debrecenben, Pécsett és Sopronban is lesznek koncertek, a hazai fellépők mellett az orosz Optina Pustyn énekegyüttes és a Kijev Kamarakórus hozza el a közönségnek az orosz, illetve ukrán pravoszláv egyházzenét.