Pénzhamisítókat fogtak Mohácson

A Mohácsi Rendőrkapitányság pénzhamisítás gyanúja miatt indított büntetőeljárást 2014. október 15-én két kiskunfélegyházi lakos ellen – írja a police.hu.

hirdetés

Haszontárgyak felvásárlása ürügyén csengetett be egy ismeretlen férfi 2014. október 15-én a koradélutáni órákban Mohácson egy idős házaspárhoz. A férjjel megállapodtak abban, hogy a családi ház elhasznált ablakait felvásárolja, melyhez vele nagyobb bankjegyekből álló pénzösszeget váltatott fel. A középkorú férfi azzal távozott, hogy az általa vásárolt ablakokért később egy fuvaros fog érkezni. Kis idő elteltével az idős sértettnek gyanússá vált, hogy senki nem jön az ablakokért, ezért a kapott bankjegyeket alaposabban megvizsgálta, melyeken elváltozást észlelt. A sértett a lakóhelyéhez közeli boltból kért segítséget, ahonnan értesítették a rendőrséget.

Az összehangolt rendőri intézkedéseknek, valamint az elvégzett adatgyűjtésnek köszönhetően a Mohácsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a feltételezett elkövetők beazonosítását követően a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársainak segítségével elfogtak két kiskunfélegyházi lakost. A beszerzett adatok alapján a feltételezett elkövetők a később felhasznált bankjegyeket saját maguk hamisították. A 47 éves férfit, valamint pár évvel fiatalabb társát gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A nyomozó hatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására, ellenük a Mohácsi Rendőrkapitányság folytatja a büntetőeljárást.