Polgármesterek tájékozódtak

A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, valamint Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve csütörtökön Szigetváron, pénteken Pécsett tartott interaktív fórumot a kistérség polgármesteri hivatalai részére.

hirdetés

Az előadássorozat a 2011-ben megszűnt közmunkát felváltó, és még abban az évben bevezetésre került közfoglalkoztatási jogviszonyt érintő jogszabályi változásokról, aktuális kérdésekről szólt. A Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv részéről dr. Tihanyi Tamás a közfoglalkoztatókra, mint munkáltatókra, és a közfoglalkoztatottakra, mint munkavállalókra vonatkozóan a Közfoglalkoztatási Törvény, valamint a Munka Törvénykönyve, Puszti Tibor, a szakigazgatási szerv igazgató-helyetteseként a Munkavédelmi Törvény hatályos rendelkezéseiről tájékoztatta az érdeklődőket.

A Munkaügyi Központ igazgató-helyettese, Zsírosné dr. Blaner Andrea a közfoglalkoztatásra, valamint az ahhoz kapcsolódó képzésekre elnyerhető támogatásokkal kapcsolatban válaszolt az érintettek részéről felmerült kérdésekre. A tájékoztatássorozat a jövő héttől a megye több helyszínén folytatódik, a Kormányhivatal munkatársai Szentlőrincen, Mohácson, Komlón, Siklóson és Sellyén várják a témakör érintettjeit, valamint az érdeklődőket. Az időpontokról, és a fórumok helyszíneiről a Munkaügyi Központnál adnak pontos tájékoztatást.