PVSK: nagyon értékes győzelem

A Körmend csapatát fogadta a PVSK a férfi kosárlabda NB1 9. fordulójában szombat este. Az Eurochallenge sorozatban is vitézkedő vasiak elfáradtak a végére, így magabiztos, 91-79 arányú pécsi siker született.


A kilátogatók szoros, kemény meccsre számíthattak, hiszen a két együttes egyaránt 2 győzelmet és 3 vereséget mutathat fel a bajnokságban. Ugyanakkor mindkét fél rájátszást érő helyen szeretne végezni az alapszakaszban. Nem is kellett csalódniuk a remek hangulatot teremtő szurkolóknak, kedvenceik főként a két légiós, Legion és Loesing vezetésével megérdemelten húzta be a mérkőzést.

hirdetés

Meglepetésre teljes kerettel érkezett a találkozóra a vendég együttes, az előzetes híresztelésekkel szemben minden kulcsjátékosuk vállalni tudta a szereplést. Ruják és Buljan pedig sokat is tett azért, hogy ha csak minimálisan is, de jó másfél negyeden keresztül a Körmend irányítsa a meccset. A hazaiak azonban nem adták fel, javuló védekezéssel egál állásra hozták fel a félidőt: 41-41.

Az összecsapás második felében azonban egyre többet hibáztak a vasiak, nem tudtak igazán mit kezdeni a remek pécsi védekezéssel. Megszűntek a hazai hibák, pontatlanságok, ami Csirke Ferenc vezetőedző szerint a „túltöltöttség” miatt voltak jellemzőek. A harmadik negyed végére sikerült is néhány pontos előnyt összekaparni (65-58). Bár a Körmend küzdött derekasan, úgy tűnt a baranyai gárda mindig elő tud valami újat húzni a kalapból. Végül megérdemelt, 91-79-es rendkívül fontos győzelmet arattak a pécsiek, fontos lépést téve ezzel a kívánt helyezés felé.

A fiúk legközelebb december elsején Pakson vendégszerepelnek, itthon 9-én láthatjuk majd játszani őket a Szeged gárdája ellen.

PVSK – Körmend 91-79 (18-25, 23-16, 24-17, 26-21)

Pécsi VSK-PANNONPOWER: Loesing 27/6, Kovács P. 4, Legion 26/3, Tóth N. 11/3, Hendley 16/3. Csere: Bödör 2, Csabay 1, Nagy K. 2, Halász 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Lami-Véd Körmend: Ruják 7, Simpson 6, Ferencz 14/9, Shaw 21/3, Farkas 6. Csere: Buljan 18, Fodor G. 3/3, Kutasi 1, Csapai, Sömenek. Vezetőedző: Hencsey Tamás