Rendőrökre támadt a késelő

Megkéselt egy vaszari férfit szombat este a településen egy 50 éves helybeli férfi, az áldozatot hasi sérüléssel szállítottak kórházba; a tettes a rendőröket is megtámadta – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrségi honlapon.

hirdetés

A rendőrök a gyanúsítottat vaszari otthonából akarták előállítani: férfi a házából kilépve egy rúdra erősített késsel támadt az egyenruhásokra. A rendőrök többször felszólították, hogy az eszközt tegye le, de a férfi a felszólításoknak nem tett eleget, ezért az egyik járőr figyelmeztető lövést adott le, szolgálati fegyverével a levegőbe lőtt.

A férfit ezt követően elfogták, a Pápai Rendőrkapitányságon tartott kihallgatásán a cselekmény elkövetését beismerte – áll a közleményben.

A rendőrség közlése szerint Z. László ellen súlyos testi sértés miatt indult eljárás. Hivatalos személy elleni erőszak miatt a rendőrség feljelentést tesz a Veszprémi Nyomozó Ügyészségen.

A mentőszolgálat megyei mentésirányítója, Bóna Balázs arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a megszúrt férfit a pápai kórházba szállították.

MEGOSZTÁS
Előző cikkSZÉP-kártyával a strandra
Következő cikkJön a kánikula