Rengeteg felajánlást kapott a pécsi kismama

 FRISSÍTVE  Megmozdult az ország a pécsi kismamáért, akinek igen ritka vércsoportja miatt keresett férje vért. Úgy tudjuk, hogy a Pécsi Regionális Vérellátó Központ már szinte alig bírja a felajánlásokat, ezért aki teheti, inkább a következő napokban segítsen.  Az édesanya már kapott vért, és a család pedig nagyon köszöni a rengeteg segítséget. 

hirdetés
Uránia Mozi

Korábban írtuk:

Azonnal vérre lenne szüksége annak a pécsi kismamának, aki két nappal ezelőtt hozta világra gyermekét.  

Ugyan van már néhány adagnyi vér a kismamának, de a biztonság kedvéért nagyon fontos lenne, hogy minél többen segítsenek – tudtuk meg a fiatal édesanya férjétől, Monyoródi Krisztiántól.

– Az egyik legritkább vércsoportról van szó, a 0 RH negatív vérről,  és nekünk is reggel szóltak, hogy próbáljunk mi is keresni ismerősi körünkben, mert nagyon kevés van belőle – mondta az apuka.

A pár idősebbik gyermekükkel
A pár idősebbik gyermekükkel

Az édesanya jelenleg az intenzív osztályon fekszik, kétoldali tüdőgyulladás miatt indították el nála szülést hétfőn. A babával minden rendben, egészséges.

Ha valaki segíteni szeretne, akkor azt irányított véradással lehet megtenni a Pacsirta utcai Pécsi Regionális Vérellátó Központban (telefonszám: 06 72 215 634).

1 hozzászólás

  1. Sziasztok! Nekem 0 rh negatív a vércsoportom. Jövő hét kedden tudnék vért adni Szekszárdon. Tudom, hogy ez nem azonnali segítség, de szívesen megteszem. Mit kell tenni ebben az esetben?

Comments are closed.