Ruzsa Csaba az egyetemre igazolhat

Csütörtökön dönt a Pécsi Tudományegyetem szenátusa az új gazdasági főigazgató személyéről, ugyanakkor nem kizárt, hogy az Európa Kulturális Fővárosa-program vezetője, Ruzsa Csaba, aki a Zsolnay Örökségkezelő Kft. (ZSÖK) ügyvezetője is, az universitas berkein belül dolgozik majd.

Csütörtökön határoz az egyetem legmagasabb szintű döntéshozó testülete, a szenátus a gazdasági főigazgatói pályázatokról, miután a közelmúltban az illetékes miniszter felmentette posztjából a jelenleg az egyetemi vesztegetési botrány miatt előzetes letartóztatásban lévő I. Gábort.

A posztra kiírt pályázatra két jelentkező volt, ugyanakkor csak a jelenlegi főigazgató-helyettes, Krutki Józsefné indul, mivel a másik aspiráns visszavonta jelentkezését – közölte dr. Bódis József professzor, a PTE rektora.
A felsőoktatási intézmény első embere elmondta: a szenátus javaslatot tesz a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetőjének a jelentkezőkről, a döntéshez ugyan minősített többség szükséges, ám a tárcavezetőnek nem feltétlenül kell elfogadnia a szenátus javaslatát.

Bódis József arra, a PTE berkein belül immár közszájon forgó pletykára, miszerint Ruzsa Csaba, a ZSÖK vezetője is helyet kaphat a GF-en, úgy reagált, voltak ilyen irányú elképzelések, lévén, a Krutkiné igazgatóvá történő megválasztása után „nyilván egy pozíció, a helyettesi poszt üresen marad”, ám erről még nem született semmilyen megegyezés.

Ruzsa Csaba közölte: konkrétum nem hangzott el erről, ő mindenképpen megvárja a pécsi költségvetés számainak alakulását, hiszen az abban szereplő adatok alapján dőlhet el, hogy milyen feladatai vannak még a ZSÖK élén, mondván, ő a rendszer felállítását, a Kodály Központ üzemeltetésének pályára állítását vállalta. Így egyelőre nem aktuális az egyetemen történő alkalmazásának kérdése – mondta.

Frissítve (csütörtök 15:33):

A szenátus csütörtökön nagy többséggel választotta meg Krutki Józsefnét a gazdasági főigazgatói posztra, s így őt terjesztik fel az illetékes miniszterhez, aki dönt majd a kinevezéséről.

Sajtóközlemény:

“Krutki Józsefné az egyetem jelöltje a gazdasági főigazgatói posztra

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusa a mai napon 31 igen szavazattal, jelentős többséggel támogatta Krutki Józsefné gazdasági főigazgatói posztra való jelölését.

Mint ismeretes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium  2010. december 21-én írt ki pályázatot a Pécsi Tudományegyetem gazdasági főigazgatói magasabb vezetői megbízására. A pályázati kiírásban szereplő határidőig két jelölt nyújtotta be pályázatát: Krutki Józsefné dr., aki jelenleg gazdasági főigazgató-helyettes az egyetemen, valamint egy külsős, a PTE-vel kapcsolatban nem álló gazdasági szakember.

A bíráló bizottság mindkét pályázatot érvényesnek találta, a külső pályázó azonban ezt követően visszavonta jelentkezését, amit azzal indokolt, hogy időközben elnyert egy másik állást.

A Szenátus mai döntése alapján Bódis József, az egyetem rektora Krutki Józsefnét javasolja a gazdasági főigazgatói posztra a megbízásra jogosult fejlesztési miniszternek. A miniszter az intézményi javaslatot mérlegelve dönt majd a négy évre szóló megbízás kiadásáról, várhatóan 2011. március 1. napjával.”