St. Martin Pécsen

Különleges, egyedülálló zenei élmény részesei lehetnek a pécsiek május 31-én este. A Nemzeti Színkottás Zenekar sérült művészei közösen koncerteznek St. Martinnal a Kodály Központban. A Páva Zsolt polgármester fővédnökségével zajló jótékonysági esemény bevételét a bólyi fogyatékosokat ellátó intézménynek ajánlják fel.

hirdetés

A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület Közös Hang mottóval szervezi meg Zenei Fesztiválját Pécsett május utolsó hetében, melynek programjai a sérült alkotók megmutatkozását célozzák és alkalmat adnak a pécsieknek arra, hogy megismerjék a fogyatékkal élők világát.

A Barbakán Hotelben megrendezett színkottás zenei táborban egy hetet töltenek a sérült művészek, akik egy különleges módszerrel, a színkotta olvasással tanulnak zenélni.

Május 28-án 11 órakor sajtótájékoztatót tartanak a szervezők az Árkádban, ugyanitt nyílik Fábián Gábor fotókiállítása Akárvilág címmel, aki a zsirai fogyatékosok otthona lakóiról készített portréfotókat.
Szerdán este a Széchenyi téren színkottás flashmob keretében mutatják meg a zenei tábor résztvevői, milyen is az örömzenélés színkottás módra.

A fesztivál fő eseménye a május 31-én este sorra kerülő koncert, ahol St. Martin először saját zenekarával, majd a színkottások közel 60 fős társulatával, a Nemzeti Színkottás Zenekarral (NESZ) lép színpadra. Az ötlet, miszerint a NESZ ne csak önállóan, hanem neves művészekkel koncertezzen, 4 éve született. St. Martin az ügy mellé állt, s a pécsi immár az ötödik közös koncertjük. Az est páratlan élményt ígér a közönségnek, felcsendülnek a szaxofonművész saját szerzeményei, de olyan számok is, mint a Titanic főcímdala, vagy a Most múlik pontosan.

A zenekarban helyet foglal a bólyi otthon több lakója, így a koncert teljes bevételét az intézmény sérült fiataljai művészeti tevékenységének támogatására fordítják, a belépőjegy ára 3.000 forint.