Szálló por: már csak “kifogásolt” a pécsi levegőminőség

Tovább javult a levegő minősége az ország területén az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb mérései szerint, már csak a Borsod megyei Putnokon számít egészségtelennek a levegő a szálló por magas koncentrációja miatt.

hirdetés

Az OKI hétfő reggel közzétett adatai szerint jelenleg sehol sem veszélyes a levegő az országban, a térképen egyetlen települést sem jelöltek piros színnel.

A levegő minősége már csak Putnokon “egészségtelen”, itt a szálló por köbméterenkénti koncentrációja 75-100 mikrogramm, ez az egyetlen olyan település, amelyet narancssárga színnel jelöltek.

Kilenc településen “kifogásolt” a levegő minősége, vagyis kis mértékben meghaladta a szennyezés mértéke az egészségügyi határértéket. A felsorolásban Pécs, Szeged, Várpalota, Székesfehérvár, Budapest, Esztergom, Miskolc, Sajószentpéter és Kazincbarcika szerepel, zöld jelöléssel.

A levegő minőségének a javulása miatt vasárnapra virradóra megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten, majd Miskolcon és Nyíregyházán is.