Szerinted is a mecseki a legszebb panoráma? Szavazz a Zengő-kilátóra!

A 7 szintes, közel 22 méter magas, a kirándulókat csodálatos panorámával megörvendeztető Zengő-kilátót idén júliusban adták át. Most az Aktív Magyarország – hazai kikapcsolódási lehetőségeket ajánló – közösségi oldalon versenyt hirdettek: 10 magyarországi kilátóra lehet szavazni, többek között a mecseki építményre is. Cikkünk megjelenésekor a baranyai látványosság a második helyen állt, a balatonboglári mögött nem sokkal lemaradva. 

hirdetés
Uránia Mozi

A korábban a Zengőn álló kilátónál négy méterrel magasabb a jelenlegi, 160 millió forintos beruházás eredményeként épült megfigyelőhely. Ez azért lényeges, mert a lombkorona felett láthatjuk a mesés tájat róla.

Íme, itt tudunk szavazni a baranyai panorámára: 

Érdekességképpen, itt egy hátborzongató legenda a Zengőről:

Súlyos tragédia lengi be a Zengőt. Élt itt állítólag egy pásztor, a kisfia, meg a felesége, utóbbi pedig nem jól viselte, hogy családja szegény. A többre vágyó nőnek a hegy szelleme megsúgta, hogy a Zengő virágvasárnapon feltárja kincseit. Az asszony kisgyermekével rábukott a hírre, ami igaznak is bizonyult.

A hegy szelleme becsalogatta a kincsesbarlangba a nőt, aki odabent a kincsektől elámulva lerakta gyermekét, és elkezdett felpakolni a drágaságokból. Mikor a zsákmányát kivitte, visszafordult a fiúért, de a hegy akkorra már bezárult. Ha a Zengőt morogni halljuk, az a fiú segélykiáltása. Ha pedig itt vihar van, a kapzsi asszony siratja fiát.

Itt pedig néhány fotó a csodás kilátóról: 

Hirdetés