Szingapúri Magyar Napok

Enter Hungary címmel rendezvénysorozatot szervez Magyarország Szingapúri Nagykövetsége október 22-25. között.

hirdetés

Az Első Szingapúri Magyar Napok fő célja Magyarország, a magyar kultúra és a magyar cégek láthatóságának, megjelenési lehetőségeinek növelése az ázsiai államban és ezen keresztül a régióban. Az esemény egy a maga nemében teljesen újszerű kezdeményezés. Szingapúrban az elmúlt években nem volt ilyen nagyságrendű többnapos, több területet érintő magyar szervezésű rendezvény.

Az Enter Hungary megszületéséhez hozzájárult a kormány keleti nyitás politikája, illetve a magyar cégek oldaláról egyre nyilvánvalóbbá váltó megjelenési igény, amelynek támogatását a Nagykövetség szívesen vállalta fel eddig és fogja ezután is – mondta Faragó Csaba Magyarország szingapúri nagykövete a szeptember 19-én, Budapesten tartott sajtóreggelin.

A régió iránt érezhetően megnőtt az érdeklődés, amelynek kiindulópontja az Európai Unió és Szingapúr közötti hamarosan életbe lépő Szabadkereskedelmi Megállapodás (EUSFTA). Alkalmat akartunk teremteni arra, hogy a magyar cégek élni tudjanak az EUSFTA által biztosított lehetőséggel és a térséggel kapcsolatos ismereteik, kapcsolatrendszerük bővüljön. A rendezvény ilyen módon bátorítja és keretet teremt a kétoldalú üzleti lehetőségek egymásra találására – tette hozzá Faragó.

A szingapúri magyar nagykövetség az eseménysorozattal egy új hagyományt szeretne teremteni. Az októberi rendezvény szervesen illeszkedik a kormány keleti nyitás politikájába és a Külképviselet gazdasági koncepciójába, valamint a közeljövőben megvalósítandó események sorába – hangzott el zárásképpen a sajtóreggelin.

A rendezvénysorozat helyszíne a HILTON Singapore Hotel.

További információ: www.focusonhungary.com