Tabuk nélkül a gyermekvédelemről

Újabb állomásához érkezett a Tabuk nélkül elnevezésű gyermek- és ifjúságvédelmi műhely, amelynek tagjai 2020 márciusa óta első alkalommal találkoztak – olvasható a Police.hu-n.

A programsorozat célja a gyermek- és fiatalkori bűnözés, az áldozattá válás, valamint a bűnismétlés megelőzése, továbbá rávilágítani arra, hogy a jogsértések megelőzése össztársadalmi feladat.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló projekt résztvevői július 2-án Pécsett, a Gandhi Gimnáziumban ültek össze. Elsőként a vendéglátó intézményt tekintették meg Ignácz István iskolaigazgató vezetésével. A nap témája az online veszélyek volt, a megjelentek kiscsoportos foglalkozás keretein belül, az internet segítségével sajátították el az új ismereteket.

A programban előadóként dr. Máté István Zsolt igazságügyi informatikai szakértő és Gergely Viktor online tartalomgyártó vettek részt, akik nagy segítséget nyújtanak abban, hogy a kapott ismeretek birtokában a résztvevők a saját közösségeiken belül is hasznosítani tudják a tanultakat.

A megszerzett tudást magukkal viszik tíz járás gyermekjóléti szolgálataihoz, a megye 13 szakképzési centrumába, általános iskolákba, a gyámhivatalokba, valamint a lakásotthonokba is. Mivel az internet a gyerekek mindennapjaiban folyamatosan jelen van, különösen fontos, hogy az őket körülvevő felnőttek megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek az online világ veszélyeiről.

hirdetés
Uránia Mozi