Támogatás az önkénteseknek

Több száz ezer forintos támogatást nyert pályázaton öt önkéntes tűzoltó egyesület Baranyában. A pályázati keretösszeget üzemeltetési költségekre, tűzoltó technika felülvizsgálatára, szertár építésére, felújításra, bővítésre, és EDR rádió ellátására költhetik az egyesületek.

hirdetés

 

Az önkéntes tűzoltó egyesületek 2013. évi támogatására kiírt II. pályázatra összesen 285 pályázati dokumentáció érkezett a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságra.

A pályázatok elbírálását a bizottság a felállított és elfogadott prioritások, illetve szempontrendszerek figyelembevételével hajtotta végre.

Baranya megyéből öt egyesület nyújtott be igényt támogatásra, közülük mindannyian meg is kapták azt. A pécsi Misina Mentőcsoport Egyesület 346.060 forintot, a Mecseknádasdi Önkéntes Egyesület 414.612 forintot kapott, Sellye Város Tűzoltó és Polgárőr Egyesülete pedig közel 600.000 forintos támogatásban részesült.

A pályázati keretösszegből üzemeltetési költségekre, tűzoltó technika felülvizsgálatára, szertár építésére, felújításása, bővítés támogatására és EDR rádió ellátására kérhettek a pályázók támogatást.

A támogatásra előterjesztett javaslatokat Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató hagyta jóvá.