Támogatja gólyáit a PTE

650 év, szép kor!

Július 10-ig még lehetőség van a felvételi jelentkezési sorrendek módosítására. Miért érdemes első helyen jelölni a pécsi egyetemet? Hiánypótló és egyben egyedülálló kezdeményezést indított útjára a Pécsi Tudományegyetem azért, hogy az elsőéves hallgatóit támogassa.

hirdetés

A legelső szemeszterüket alapképzésben és osztatlan szakon megkezdő hallgatók számára létrehozták a PTE Rektori Ösztöndíjat, melyet idén immár hagyományteremtő módon ismét meghirdetnek.

A PTE Rektori Ösztöndíját az első 100 legmagasabb pontszámot elért nappali tagozatos, önköltséges alap- és osztatlan szakra felvételt nyert hallgatók kapják.

Részletes kiírás: http://felveteli.pte.hu/menu/117/95

A PTE Rektori Ösztöndíj mértéke 100.000 forint, melyet az egyetem a diák költségtérítéséből ír jóvá az első tanulmányi félévben. A második félévtől a hallgatók már a PTE tehetség, tanulmányi és szociális ösztöndíjaira is pályázhatnak. A PTE Rektori Ösztöndíj teljes összege 10 millió forint.

A PTE-n ezen túl számos ösztöndíjat alapítottak, hogy a finanszírozás szempontjából megújuló magyar felsőoktatás révén megnövekedett költségek ne terheljék fokozottan a hallgatókat. A részletek itt olvashatóak: http://felveteli.pte.hu/menu/95