Tavaszi virágvásárt rendeznek Pécsen

Igen kedvező árakon lehet örökzöldeket, mediterrán különlegességeket, évelő- és szezonnövényeket vásárolni 2016. április 22-én, pénteken 9 és 13 óra között a pécsi Kossuth téren.

hirdetés

egynyari 2


Közkívánatra, valamint a tavaly őszi virágvásár sikerének apropóján Páva Zsolt polgármester kezdeményezésére a város főkertészével, az önkormányzattal és a városüzemeltetési feladatokat ellátó BIOKOM Nkft.-vel közösen a tavaszi virágvásárt rendeznek Pécsen. A tavaly őszi növényvásárhoz képest még több növény, még több – összesen tíz – stand lesz a Kossuth téren, ahol közel 700 négyzetméteren várják az érdeklődőket.

A korai időpont a kedvező időjárásnak köszönhető, amelynek eredményeképpen számos növény a szokásosnál korábban kihajtott és virágzik.

egynyari 2

A mediterrán növények bemutatásával és árusításával szeretnék közösen felhívni a figyelmet arra, hogy az egyre melegedő klímának köszönhetően számos olyan növény létezik, amelyeket kevésbé ismerünk, de már jól tarthatóak és szépen mutatnak Pécsen is.

A polgármesteri standon több fajta pálma és ciprus, pisztácia, örökzöld liliomfa, aleppói fenyő, örökzöld tölgy, mandulafenyő, valódi babér lesz beszerezhető,  de a többi standon is megjelennek más mediterrán növények: cédrusok, korallberkenyék, babérmeggyek, illatcserjék, fűszercserjék és sok más érdekes növényfajta.

egynyari 3

A vásáron a fűszernövények is kaphatóak lesznek, a közelgő, már hagyományosnak számító pécsi Fűszerünnephez kapcsolódóan, továbbá széles választékot találhatnak az érdeklődők az egynyári virágokból is.

A polgármesteri stand a tavalyi alkalomhoz hasonlóan akciós árakkal várja majd a vásárlókat, valamint a programhoz csatlakozó, kitelepült virágárudák is kedvezményekkel kedveskednek a vásárlók számára.

Helyszín: Pécs, Kossuth tér
Időpont: 2016. április 22., péntek 9.00 és 13.00 óra között.