Távozhat az MTI vezérigazgatója

Belénessy Csaba a hvg.hu információi szerint maga kérte a nyugdíjazását. Az [origo] úgy tudja, hogy december 31-ig marad a posztján. Hosszú ideje feszült volt a viszonya Böröcz Istvánnal, az MTVA elnökével.

hirdetés

Távozhat a közeljövőben a közmédiából az MTI Zrt. vezérigazgatója, Belénessy Csaba – értesült a hvg.hu több, egymástól függetlenül megszólaló, a közmédia ügyeit jól ismerő forrásból. A lap úgy tudja, hogy az 1949-ben született Belénessy Csaba maga vetette fel nyugdíjazását, miután hosszú ideje feszült a viszonya Böröcz Istvánnal, az MTVA elnökével. Az [origo] úgy tudja, Belénessy Csaba december 31-ig marad a posztján.

A közmédiában dolgozó források szerint a vezérigazgató pozíciója a 2011 végi Lomnici-ügy után rendült meg az MTVA-n belül. Az MTI és az MTVA közötti feszültség látványos jele volt, hogy néhány hete biztonsági őrök vezették ki egy MTVA-s értekezletről Németh Miklós Attilát, az MTI főszerkesztőjét – írja a hvg.hu.

A lap kérdésére Belénessy Csaba annyit mondott: tárgyal munkáltatójával a jövőjéről, de egyéb kommentárt nem kívánt fűzni az értesüléshez. A lap szerint nem kizárt, hogy Belénessy Csaba továbbra is aktív marad és a privátszférában folytatja.

 • Kosaras Attila

  Tisztelt Uram! Nincs mit!

 • Kosaras Attila

  Tisztelt Uram! Kérném a hozzászólásokat ne az én nevembe írja! Köszönöm.

 • cave

  Az MTI sokszor égbekiáltó hülyeségeket tudott hírként közölni, látszott, hogy lövése sem volt a témához a cikkírónak, de még a fáradtságot sem vette, hogy utánanézzen…

 • Valika

  Na végre! Ideje volt. Mindenkivel jóba lenni, mindenkinek a haverjának lenni nem erős jellemre utal.

 • Kosaras

  Lassan kiöregszik a mult……….sajnos lassan.