“Teljes az együttműködés a településekkel”

Sajtóközlemény: “A Tettye Forrásház Zrt. Közgyűlése 2011. szeptember 15-én, csütörtökön egyhangúlag támogatta, hogy Pécs mellett Aranyosgadány, Bakonya, Bicsérd, Boda, Cserkút, Gyód, Keszü, Kozármisleny, Kökény, Kővágószőlös, Kővágótöttös, Pellérd, Túrony és Zók települések is a Társaság tulajdonosai legyenek, illetve elfogadásra került a társaság ezt szentesítő új alapszabálya.

hirdetés

A települések polgármesterei csatlakozásukkal kifejezték együttműködési szándékukat, egyúttal további támogatásukról biztosították a Tettye Forrásház Zrt-t.

Sándor Zsolt, a Tettye Forrásház Zrt. vezérigazgatója üdvözölte a cég új résztulajdonosait, örömét fejezte ki, hogy elégedettek a társaság eddigi szolgáltatásaival, majd hangsúlyozta, továbbra is számítanak és partnerként tekintenek a településekre.

Pécs, 2011. szeptember 19.

Sándor Zsolt
vezérigazgató

TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.

FRISSÍTVE:

A Legfelsőbb Bíróság (LB) hétfőn elnapolta a Pécsi Vízmű és Pécs városa közötti polgári pert; a francia érdekeltségű cég annak jogosságát vitatja, hogy a pécsi önkormányzat felmondta a vele kötött szerződést – adta hírül az MTI.

Két éve – a pécsi közgyűlés döntése alapján – a város felmondta a Suez Environnement kisebbségi tulajdonában és irányítása alatt álló Pécsi Vízművel az üzemeltetési szerződést, többek között arra hivatkozva, hogy a cég túl drágán szolgáltat, a kisebbségi tulajdon visszavásárlásáról pedig nem sikerült megegyezniük.

2009 októberében a pécsi önkormányzat új vízszolgáltatót hozott létre, annak fejleményeként biztonsági emberek tessékelték ki a Pécsi Vízmű addigi vezetőit. Ezután a francia érdekeltségű cég választottbírósághoz fordult azzal, mondják ki a szerződés felmondásának érvénytelenségét.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő választottbíróság azonban tavaly februárban jogszerűnek ítélte a város és a vízmű közötti, 2020-ig szóló szerződés felmondását. Ez ellen rendes bírósághoz fordult a cég, a Tolna Megyei Bíróság pedig idén februárban új eljárásra kötelezte a választottbíróságot. E döntés ellen viszont Pécs városa nyújtott be felülvizsgálati kérelmet az LB-hez. Ebben az ügyben várhatóan szeptember 26-án hoz határozatot az LB.