Teltház lesz a portugálok ellen – mégis sok a csalódott drukker

A napokban kezdődött el a jegyértékesítés a magyar labdarúgó-válogatott Portugália elleni mérkőzésére, vasárnap a szurkolói kártyával rendelkezők már igényelhették interneten a jegyeket, hétfőn pedig az irodákban is elérhetőnek kellett volna lenniük, csak éppen ez az elsőként érkezőknek sem jött össze. Olvasónk kálváriája a meccsjegyekkel. 

hirdetés

A labdarúgó-válogatott népszerűsége, úgy látszik, attól függetlenül is töretlen, hogy legutóbb szégyenszemre kikaptunk az acélos andorrai csapattól. Persze a mindössze ezer forintos belépődíj is igen csábító, de mint olvasónk írta, hiába ért az elsők között a “célba”, mégsem jutott jegyhez:

“Mi Pécsen próbáltunk meg belépőt szerezni a meccsre. Elsők közt is érkeztünk, de két óra alatt nem kaptunk belépőt, ahogy más sem. Elkeseredett gyerekek, csalódott anyukák és fanatikusok távoztak üres kézzel, de a probléma mégsem a pécsi iroda számlájára írható.

Az iroda kilenckor nyitott, mi az elsők között is érkeztünk meg, ekkor tudtuk meg, hogy az értékesítés 9-10 óra között nyílik. Amíg vártunk, az iroda dolgozóját fél percenként telefonon kérdezgették, mikor és hogyan juthatnak jegyhez. Volt, aki személyesen akadt ki, hogy ő miért nem kap most rögtön, meg mi az, hogy jelen kell lennie annak is, akinek venni akarja a jegyet. A szabály az szabály, tájékoztatta az iroda dolgozója, hogy ő nem szeretné az állását kockáztatni, ezért tartania kell magát az előírásokhoz. Mindez a kedves vásárlót nem érdekelte, hiszen a férje futballedző, és majd ő intézkedni fog. Talán ha ekkora befolyással bír, nem a sor végén kiabált volna, de ki tudja…

A hangulat tehát feszült volt, rengetegen álltak sorban és értetlenkedtek, miért nem jutunk egyről a kettőre. Ekkor – körülbelül tíz órakor – elindult az értékesítés, de mint kiderült, feleslegesen várakoztunk. A rendszer annyira “tökéletes”, hogy az utazási irodának is a jegymester.hu oldalán keresztül kell kapkodni a jegyekért, holott azt szerte az országban még több ezren használták, így csak a szerencsén múlott, ki tud bejutni. Mindössze 3 ezer jegy maradt körülbelül, majd folyamatosan esett vissza ez a szám, de egyetlenegy helyet sem lehetett lefoglalni, mert mindig elhappolta valaki a kívánt szabad helyet. Amint megtudtuk, Pesten és az ország többi részén is hasonló a helyzet. Azaz: hiába érkezel elsőnek, simán jegy nélkül maradsz.

Kérdés, miért nem lehet például fixen leadni x belépőt mondjuk egy pécsi utazási irodának, ahol biztosan elfogyna. Nem, ehelyett interneten kell fénysebességgel kattintgatni a helyekre, hátha valahol épp lehet találni valamit.

Az biztos, hogy szeptember 3-án teltház lesz, és mintegy 22 ezer ember szurkolhat a magyar-portugálon, de az is biztos, hogy legalább ennyien, ha nem többen, lemaradtak a meccsről. Ez persze érthető is lenne, hiszen egy stadion befogadóképessége véges, de talán sokan egyetértünk abban, hogy maga a jegyértékesítési rendszer nem éppen kiszámítható, így sokszor csak a szerencsén múlik, ki jut ki a kívánt mérkőzésre.”

hirdetés