Térképen a hó- és síkosság-mentesítési munkák

A Biokom Nonprofit Kft. a pontosabb eligazodás és tájékozódás érdekében térképen tüntette fel, hogy a gyalogosok biztonságos téli közlekedése érdekében, mely szervezeteknek kell elvégezni a járdaszakaszok mentesítését.

hirdetés

A térképen színek szerint külön-külön jelölték, hogy mely területeket kell ellátnia a társasházaknak, intézményeknek, cégeknek, szolgáltatóknak, vállalkozásoknak, valamint a Biokom Kft.-nek.

Ahol nincs különböző színű jelölés a családi házas, illetve az ipari-közületi területeken, ott a pécsi önkormányzat 54/2008-as rendelete szerint kell elvégezni a hó- és síkosság-mentesítést. A térkép megjelentetése nem jelent pluszfeladatot az érintettek számára, a Biokom azért végezte el a jelölést, hogy elősegítse a rendeletben foglalt szabályok helyes értelmezését, az információk pontosítását.

A rendelet szerint az ingatlanok határa és a közút között kiépített, vagy kiépítetlen út, illetve járda takarításáról, valamint a hó- és síkossági mentesítéséről az ingatlan tulajdonosa, illetve annak használója gondoskodik.

térkép (1)

[frame]Az elkészült térképszelvények és az idevonatkozó információk a Biokom weboldalán (www.biokom.hu) a „Pécsi Városüzemeltetés” menüpontban, majd a „Hó- és síkosság-mentesítés” menüben (fenti sorban) találhatóak meg. A térképszelvények városrészenkénti bontásban a „Városrészek” menüben láthatóak, az adott városrész nevére kattintva.[/frame]