Terminátortánc és hídba lemenő csajok

Rúzs, csillogó ruha és egy héten át tartó show! Mindez annak a tánc világbajnokságnak köszönhető, amit másodszorra rendeznek meg Pécsett. 

hirdetés

Több kategóriában, négy korosztály is színpadra lép. A leglátványosabb azonban a street dance show, ami az utcai táncok ötvözete a művészettel. Kollár István, világbajnok táncos szerint egyre többen kedvelik ezt a műfajt. Ütemes, színes és ha nem a versenyen, akkor akár az utcán is megállja a helyét.

A street dance mellett teret kap a disco is. Ez az a műfaj, ahol a mozgás mellett a rúzs, a ruha és a megjelenés is számít. “A technika is fontos, na meg a koreográfia, de nekem az számít, ha valaki kijön a színpadra és el tudja magát adni” – teszi hozzá Kárpáti Bernadett, zsűri tag.

Az alapmozgás – mint minden táncban – a balettre épül – mondja Szántó Péter a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség elnöke. A street dance és a disco most mégis azért kap nagyobb hangsúlyt, mert egyre népszerűbb, egyre többen kezdik tanulni – hangsúlyozza Szántó. Éppen ezért úgy gondolták, nem árt, ha verseny keretein belül meg tudnak “mérkőzni” a legjobbak.

Most Pécsett egy hétig járják a táncot. Összesen három ezren lépnek színpadra, hogy végül közülük kerüljön ki a világ legjobb utcai, disco-s és show táncosa.

[video:66837]

Szombatig még bárki felveheti velük a ritmust a pécsi Expo Center-ben.