Testvére ölt meg egy polgármesterjelöltet

Egyházasgerge egyik polgármesterjelöltje volt az a férfi, akit testvére késszúrással ölt meg péntek este – tudta meg az MTI szombaton.

hirdetés

Egyházasgergei lakásukban veszekedést követően a 47 éves P. Lajos késsel leszúrta 58 éves testvérét, aki a helyszínen életét vesztette – közölte az MTI-vel a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. P. Lajost a helyszínen elfogták, őrizetbe vették, és indítványozták előzetes letartóztatását.

Az Index szombaton arról számolt be, hogy a hír megjelenése után levelet kaptak egy olvasótól, amelyben azt írta: “Az Egyházasgergén péntek este megkéselt és sérüléseibe belehalt férfi polgármesterjelölt volt”.

Barta László, a Nógrád Megyei Területi Választási Iroda vezetője az MTI kérdésére megerősítette, hogy Egyházasgerge egyik polgármesterjelöltje elhunyt.

A választójogi szabályok szerint az előkészítő munkacsoportnak és a szavazatszámláló bizottságnak gondoskodnia kell arról, hogy a szavazólapon ne szerepeljen a jelölt neve – tette hozzá.

Egyházasgergén öten indultak volna a polgármesteri tisztségért. Az MTI úgy tudja, hogy a férfi, akit testvére megölt, Pilisi Nándor független jelölt volt.