Tettyei romok: pörgetni kell a munkát

A fél évezredes, idén tavasszal megsérült Szatmári palotarom megerősítési munkáira kiírt közbeszerzés érvénytelen lett, ezért most újabb tendereztetésre van szükség. A városvezetés szerint mindenképpen fel kell gyorsítani a munkát.
– A tervező által számított költségeket meghaladták a kivitelezésre beadott ajánlatokban szereplő árak, ezért eredménytelenné nyilvánította közgyűlés az eljárást – indokolta a minapi döntést Nagy Csaba alpolgármester, aki szerint az életveszélyesen megsérült szakasz mihamarabbi megerősítésére van szükség, ezért gyorsított eljárást kívánnak lefolytatni.

hirdetés

A tisztségviselő szerint néhány héten belül megindulhat a kivitelezés is.

Az építmények megerősítésének munkálatait sokan már nyárra szerették volna befejezettnek tudni. Ezzel kapcsolatban Nagy Csaba hozzátette: az elmúlt hónapokban el kellett készíteni a szükséges tervdokumentációt, meg kellett szerezni a szükséges engedélyeket, valamint a már említett – eredménytelen – közbeszerzési eljárás is időt vett igénybe.

A munkálatok a romok vaspászmákkal és horgonyokkal való megerősítésén túl egy speciális cementtej talajba fecskendezéséről is szólnak, mindezek költéségét megközelítőleg ötvenmillióra becsülték.

Az, hogy bárki felelőssé tehető-e amiatt, hogy az Európa Kulturális Fővárosa program keretében a palotarom mellett zajló köztérfelújítási-projekt során bekövetkezett a baj, igazságügyi szakértők bevonásával kívánja tisztázni az önkormányzat.

hirdetés