Tíz napra kicsit felfordul a Vásárcsarnok környéke

Hétfő délelőttől várhatóan október 20-ig forgalmirend-változás lép életbe a Vásárcsarnoknál.  Nemrég a Zólyom utcában tapasztaltak gázszivárgást az E.ON munkatársai a műszerekkel. A nagy forgalommal számolva a munkavégzések minden nap a reggeli csúcsforgalom után kezdődnek, hogy mindenki időben eljusson munkahelyére, iskolába. Gázszünettel nem kell számolni.

hirdetés

Az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. annak érdekében, hogy gázelosztó hálózatának üzembiztonságát fenntartsa, az esetleges meghibásodásokat, üzemzavarokat megelőzze, folyamatosan karban tartja, korszerűsíti vezetékhálózatát – e tervezett rekonstrukciók keretében számos beruházás valósult meg az év során Pécsett, pl. a Hungária utcában.

E mellett a vezetékek kontrollja is folyamatos: az E.ON szakemberei éves karbantartási terv alapján rendszeresen műszerrel vizsgálják a gázvezetékek állapotát annak érdekében, hogy a legkisebb kezdődő szivárgást is kiszűrjék.

Az ellenőrzés során a Vásárcsarnok melletti Zólyom utcában jelzett a műszer: gázszivárgást talált a kisnyomású gázvezeték rendszeren. A javítást – a szükséges előkészületeket követően – hétfőn délelőtt kezdik meg a szakemberek.

A javítás elvégzéséhez szükség van a forgalmi rend átmeneti megváltoztatására. Hétfőn reggel 8 órától a Zólyom utcába és a vásárcsarnok területére a Nagy Lajos király utca felől lehet majd behajtani. A Bajcsy-Zsillinszky utca felől tilos lesz a behajtás a Zólyom utcába.

A távolsági autóbusz forgalom is megváltozik, a beérkező buszok kizárólag a felüljáró felőli bejáraton érkeznek az állomásra.

Mivel az átmeneti forgalmi rend miatt számolni kell 5-8 perces késéssekkel a távolsági autóbuszok esetében, ezért hétfőn reggel a reggeli csúcsot követően indul a munkavégzés – hogy a vidékről bejárók, kollégisták, iskolások időben beérjenek a munkahelyükre, illetve az iskolákba. Így a délutáni hazaindulás során, megismerve az átmeneti forgalmi rendet, a napi ingázók jobban fel tudnak készülni az esetleges menetidő változásra.

Az útfelbontással járó munkálatok időtartama alatt gázszünet nem lesz, a szolgáltatás a megszokott módon vehető igénybe. Mindössze az ún. átkötés idejére – ami néhány órás időintervallumot jelent – szünetel majd a földgáz-szolgáltatás a hat érintett fogyasztónál. Ennek várható időpontja október 13. – erről az érintett lakásokban élők szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak.

A munkálatok elvégzését követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően. A munkálatok várható befejezése október 20-a.