Tizenhárom helyet javított a pécsi orvoskar

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara összesítettben a második a Felvi 2012-es, kari rangsorában, ezzel az első helyen áll az ország orvosi képzőhelyei között. A PTE ÁOK egy év alatt tizenhárom helyet javított, ezzel lekörözte a Semmelweis Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem orvosi karát is.

hirdetés

A dobogósok az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara és a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara – az oktatók és a hallgatók kiválósága alapján ezek az egyetemi karok vezetik a Felvi 2012-es, összesített felsőoktatási rangsorát.

Az összesített kari rangsort minden évben az oktatók és a hallgatók teljesítménye alapján állítják össze. Az idei adatok szerint az oktatói kiválóság alapján a pécsi orvoskar lett az első helyezett, megelőzve a dobogón a BME Természettudományi Karát és a Nyugat-magyarországi Egyetem mezőgazdasági karát.

A legjobb magyarországi egyetemek és egyetemi karok friss rangsora az Eduline oktatási oldalán tekinthető meg.

Frissítve (20:49)

Bódis József orvosprofesszor, a PTE rektora az MTI megkeresésére örömének adott hangot, hogy az általa az egyetem zászlóshajójának nevezett orvosi kar, amely már korábban is volt első az orvosi karok között, most visszakerült ebbe a pozícióba.

“Az elismerés mögött hosszú évtizedek mennyiségi és minőségi munkája van. Büszkék lehetünk oktatóinkra, akik az oktatás és a tudomány területén is kiváló eredményekre képesek” – mondta.

A rektor szólt arról is, hogy a hazai orvosi karok közül a pécsin a legnagyobb a külföldi hallgatók aránya, az itt folyó képzés ismertté vált a világban. “Ezen az úton kell továbbhaladni, hogy a jövőben is meg tudjuk felelni a velünk szemben támasztott elvárásoknak” – mutatott rá.

Bódis József úgy vélte: a Felvi 2012-es rangsora növelheti az érdeklődést a pécsi orvosképzés iránt, de az korábban is nagyon népszerű volt, az itt végzett orvosokat pedig bárhol a világon nagy szeretettel fogadják.