Több lehetőség a csobbanásra

Bizonyosan több hely jut azoknak, akik egy-egy medence partján szeretnék leteríteni fürdőlepedőiket ezen a nyáron, hiszen újabb fürdőhelyekkel bővül a baranyai strandpaletta. A pécsi Hullámfürdő már várja a vendégeket, ahogy több más baranyai strand is szélesre tárta kapuit a tavasz hozta melegebb, naposabb hetekben felfrissülni vágyók számára. Az árak van, ahol stagnálnak, s akad, ahol a betérőknek tízszázalékos drágulással kell szembesülniük. Körképünkben a hol, mennyiért kérdések feszegetése mellett körbenéztünk a Balaton-parti árak tekintetében is.

hirdetés

nyar

Az elmúlt években a sportmedence mennyezetének leszakadása miatt elhíresült egyetlen pécsi fürdő ismét sikeres szezont kezdhet, hiszen idén is minden feltétel adott ehhez egészen a kültéri medencék zárásáig, szeptember végéig. A jegyárakat azonban az infláció miatt mintegy tíz százalékkal meg kellett emelni. Egy egész napra szóló felnőtt belépő tíz forint híján egy ezresbe kerül, míg a tanuló/nyugdíjas jegy ára 800 forint.

A fiatalok másik kedvelt, egymedencés strandja, a Pollack éppen most váltott üzemeltetőt, így ott már a hallgatói önkormányzat lesz a gazda a júniusi nyitáskor.  Az elnök, Herendi Ferenc azt mondta a Pécsi Híreknek, hogy idén a szokásos felkészítés után júliustól nyithat a strand. A külsősök mintegy 500, az egyetemisták pedig 200-300 forintos belépődíjjal látogathatják a jövőre teljes felújításon áteső létesítményt.

Kicsit távolabb Pécstől, az Orfűn kezdi meg működését a régi strand helyén az új aquapark. Bár, mivel üzemeltető itt még nincs, a jegyárak nem ismertek, de a tulajdonosok tervei szerint versenyképes belépődíjak várhatóak a számos látványelemmel, forgóval, csúszdával, jacuzzival felszerelt élményfürdőben.

A pár évvel ezelőtt megnyílt Szigetvári Gyógyfürdő mindennap fél kilenc és este hét óra között tart nyitva. A teljes körű szolgáltatásokat (infrakabin, szauna, jacuzzi) napi 2000 forintért kapjuk meg, míg ugyanezért délután kettőtől 1300 forintot kell fizetni. Amennyiben csak a sportmedencét használjuk, azt két órára 400 forintért számítják.

A siklósi strand átalakult, hiszen itt július közepén már élményfürdő nyílik. Jegyárakról ugyan még nincs információnk, de a megújult létesítményben bizonyosan valamivel többet kell fizetni a tavaly 800 forintért árult jegyekért.

Harkányban nagyot emeltek idén, hiszen a napos belépő 2500 forintba kerül, s a nyugdíjas, diák is 1770 forintot kóstál. Kizárólag a strandfürdőt 1210, illetve 880 forintos áron használhatjuk reggel kilenc és este hat között.

Sikondán az első két óráért mindenképpen fizetni kell, majd óránként számítanak fel újabb díjakat a fürdőzésért. Ez felnőtteknek 800, kisebbeknek 600 forintot jelent, majd óránként 300, illetve 200 forinttal nő a tarifa. Emellett napijegyet is válthatunk 1600 és 1100 forintért.

Magyarhertelenden a korábbi évek fejlesztési eredményei a tarifákban is éreztetik hatásukat, hiszen itt is valamivel többe kerül majd a belépő, mint ezer forint.

A pécsiek által gyakran látogatott, s kedvelt kaposvári Virágfürdőt idén fejlesztik, ám ez az élményfürdőt nem, csak az uszodát és a termál-részleget érinti. Az élménymedencéket május végétől továbbra is bárki használhatja a tavalyiaknál 10 százalékkal drágábban, 2330, illetve 1600 forintos díjakon.

Balaton: idén is józan árak

A „magyar tenger” panziósai, szállásadói idén sem készülnek nagyobb áremelésekre, hiszen ehhez az eszközhöz az elmúlt években a csökkenő kereslet miatt sem nyúlhattak. Az árakat idén is euróban határozták meg. A hat-nyolc fős apartmanokat főszezonban jellemzően 45-70 eurónak megfelelő forintért kapjuk meg, míg a hotelekben a kétágyas szobákért kell ennyit fizetni. A gondozott fizetős strandokra átlagosan 500 forintos napidíj mellett juthatunk be, ám több szállásadó ingyen biztosítja a tiketteket a vendégeknek.

hirdetés