Több mint húsz fokos lehűlés jön a héten

Időlegesen jelentősen visszahűl a hőmérséklet jövő héten. A hétfő délutáni és a szerda hajnali hőmérséklet között akár 20-25 fokos eltérés is lehet.

hirdetés

Az idokep.hu szerint hétfőn eleinte még naposabb időre számíthatunk, majd egy hidegfront hatására napközben megnövekszik a felhőzet, de csak elszórtan alakulhat ki zápor, északon, északkeleten esetleg zivatar is. Megélénkül, megerősödik a nyugati, északnyugati szél. Hajnalban 4-10, délután 20-24 fok várható.

Kedden a változóan felhős időben helyenként még kialakulhat egy-egy futó zápor. Az északnyugati szél többfelé élénk, erős lesz. Hajnalban 2-8°C várható, és a nappali felmelegedés is mérséklődik átmenetileg, délután 12-17°C-ot mérhetünk.

Szerdán már több napsütésre számíthatunk, csapadék pedig nem várható. A nyugatias szél még élénk, helyenként erős lehet. Hajnalban északon fagypont közelébe csökkenhet a hőmérséklet, nappal viszont 18-23°C közé melegszik a levegő. Csütörtökön napos időben lesz részünk 21-25°C közötti csúcshőmérséklettel, bár időnként élénk lehet a délnyugati szél. Pénteken már több felhő lehet felettünk, délután pedig többfelé várható zápor, akár egy-egy zivatar is.