2018. szeptember 21-én rendezték meg az „Együtt Gyermekeinkért” IV. Szentlőrinc – Királyegyháza Jótékonysági Futóversenyt, Szentlőrinc és Királyegyháza települések önkormányzatai, a Tekerj, Fuss, Túrázz Egyesület, valamint a LAFARGE Cement Magyarország Kft. társszervezésében. (x)

hirdetés

A kezdeményezés négy éve indult útjára, hogy felhívja a gyerekek és a környező lakosság figyelmét az egészséges életmód, valamint a mozgás fontosságára. A rendezvény minden évben célul tűzte ki, hogy a felnőtt indulók nevezési díjából, támogatói adományokból Szentlőrinc és Királyegyháza iskolái, gyerekei sporteszközökkel gazdagodjanak, amelynek értéke minden évben növekszik.

Az idei futóverseny több mint 400 résztvevővel rajtolt el szeptember 21-én a Királyegyházi Cementgyár parkolójából és a szentlőrinci Általános Iskolából. A futóversenyen 3, 3,6 és 11 kilométeres távokon mérhették össze gyorsaságukat a nevezők, a három mezőnyben kicsik és nagyok egyaránt indultak.

„Az idei a negyedik év, hogy megrendezzük a futóversenyt. A rendezvény több lehetőséget is rejt magában: egyszerre hívhatjuk fel a figyelmet a mozgás fontosságára és támogathatjuk azt, hogy a gyerekek már az általános iskolában megszeressék annak valamilyen formáját. Az egészséges életmód jegyében telik a Királyegyházi Cementgyárban a szeptember hónap: a futóversenyen kívül önkéntes kollégáink minden nap friss gyümölcsöket osztottak a helyi óvodákban, iskolákban” – mondta el a megnyitón Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Értékesítési és marketing igazgatója.

Idén először a futóversenyt kerékpártúra is kiegészítette. Közel 20 km-en, a két táv közötti rajt idejében Sumony irányába tekertek a családok, túravezetővel.

A sporteseménnyel párhuzamosan 15 órai kezdettel indult a Királyegyházi Cementgyár őszi Nyílt Napja is, amely sok érdekességgel várta a közel 150 látogatót, akik betekintést nyerhettek a cementgyár működésébe. A gyermekeknek szóló foglalkozások mellett a legnépszerűbb ezúttal is a kisvonat volt, amellyel a gyerekek a teljes üzem területét körbeutazhatták. (x)

Hirdetés