Több pénz marad a családoknál

Jobban járnak a családok

Az adócsökkentés költségvetésével jövőre még több pénz marad a családoknál, a munkavállalóknál – mondta a Fidesz-frakció szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Dunai Mónika kitért a pénzügyi szolgáltatók felügyeletének szigorítására is, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: az ellenzék újra bebizonyította, hogy a csaló brókerek pártján áll.

hirdetés

Jövőre kevesebb lesz az adó, és jelentős béremelések segítik majd, hogy mindenki léphessen egyet előre – kommentálta a szóvivő a parlamentben kedden elfogadott 2016-os büdzsét.

Dunai Mónika a fő intézkedések között említette a személyi jövedelemadó 15 százalékra csökkentését, amivel – hangsúlyozta – minden munkavállaló jól jár, hiszen nő a keresetük.

Kiemelte továbbá a kétgyermekesek családi adókedvezményének növelését és a béremelési programok folytatását. Utóbbival kapcsolatban közölte: többet fognak keresni a rendőrök, a tűzoltók, a katonák, az orvosok, a szociális szférában dolgozók, a pedagógusok, és kialakítják a területi közigazgatásban dolgozók életpályamodelljét is.

Jövőre Magyarország gazdaságilag és pénzügyileg tovább erősödhet – összegezte a politikus.

A Fidesz-frakció szóvivője arra is kitért, hogy az Országgyűlés kedden a pénzügyi fogyasztóvédelem erősítése érdekében – az elmúlt időszak brókerügyei miatt – több ponton szigorította a pénzügyi szolgáltatók felügyeletére vonatkozó szabályozást.

Szerinte a parlamenti zárószavazáson az ellenzék ismét bebizonyította, hogy a csaló brókerek pártján áll, hiszen – közölte – az MSZP, az LMP és a függetlenek nemmel szavaztak a javaslatra, a Jobbik-frakció – és egy szocialista képviselő – pedig tartózkodott.

Dunai Mónika értékelése szerint az ellenzék nem támogatja a korrupció felszámolását, a csaló brókerek rács mögé juttatását.
A Fidesz azonban bízik abban, hogy mindenki elnyeri méltó büntetését, aki részese volt a pénzügyi korrupciósorozatnak – mondta.