Több száz azonos pályázat?

A Jobbik azt gyanítja, hogy több száz pályázó egymással összejátszva indult a trafikpályázaton, a kormányzat pedig ezt próbálja leplezni, amikor nem járul hozzá az üzleti tervek nyilvánosságra hozásához.

hirdetés

Szilágyi György országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. megtagadta, hogy megnézzék a trafikpályázat győzteseinek üzleti terveit. Meggyőződése szerint ennek hátterében az állhat, hogy több százan adtak be azonos tartalmú dokumentumot, ami bizonyítaná, hogy “bizonyos körök szinte maffiaszerűen összejátszva” indultak a pályázaton.

A Jobbik még nem kapott értesítést az ügyészségtől a dohányboltpályázatok ügyében hivatali visszaélés gyanúja miatt tett feljelentésének elbírálásáról – közölte az ellenzéki politikus, megjegyezve, továbbra is szorgalmazzák, hogy eseti bizottság vizsgálja a trafikügyet az Országgyűlésben.

Szilágyi György arról is beszélt, hiteltelen az a kormányzati érvelés, amely a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorítását nevezi a trafiktörvény céljának. Szerinte cáfolja ezt az, hogy a dohányboltokban fagylaltot és jégkrémet is lehet majd árulni. Felhívta a figyelmet egy jogalkotási hibára is: elmondása szerint ha nem módosítanak a parlament előtt lévő javaslaton, akkor fiatalkorúak nem vásárolhatnak, de árulhatnak dohánytermékeket.