Többször is raboltak az erőszakos barcsi fiatalok, a pénzt szotyira költötték

A Pécsi Járásbíróság a 2020. május 22-én rablás bűntette, közokirattal visszaélés vétsége, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt télt el két fiatalkorút. Az elsőrendű vádlottat 3 év, míg a másodrendű vádlottat 2 év 6 hónap javítóintézeti nevelésre ítélte.

A sztori a következő: a fiatalok elhatározták (az elsőrendű vádlott ötlete nyomán), hogy egy barcsi parkban egy járókelőtől készpénzt vesznek el. 2019. július 5-én 22 óra 15 perc körül a sértett végighaladt a kivilágítatlan parkban, ahol az elsőrendű vádlott eléugrott egy karóval a kezében és azt kiabálta, hogy „Ez egy rablás!”. A sértett felajánlotta, hogy ad nekik ezer forintot. Kivette a hátizsákjából a pénztárcát, melyet – a benne lévő 30.000 forinttal és iratokkal együtt – az elsőrendű vádlott kikapott a kezéből és azzal a helyszínről elmenekült. A fiatalok a pénztárcát az utcán eldobták, a pénzből a közeli kisboltban csokoládét, chipset, energiaitalt vásároltak.

Egy másik eset: a srácok 2019. június elején elhatározták, hogy az elsőrendű vádlott által ismert, “általában ittas állapotban lévő” férfitól erőszakkal pénzt szereznek. A vádlottak a részeg sértettet megvárták a buszmegállóban és követni kezdték. Az elsőrendű vádlott a sértettet hátulról meglökte, maga felé fordította, majd ököllel mellkason ütötte, miközben egyik kezével a nyakát szorította másik kezével a nadrágja zsebéből kivette a benne lévő 1500 forintot. Ezt követően a helyszínről együtt elmenekültek. Az így eltulajdonított 1500 forintot a közeli kisboltban szotyolára, chipsre, energiaitalra költötték.

Az ítélet nem jogerős.

Hirdetés