Tolvajokat csíptek fülön

Három bolti szarkát vettek őrizetbe a rendőrök Pécsett.

hirdetés

A rendőrség ügyeletére 2014. július 24-én 11 óra 38 perckor érkezett a bejelentést, hogy Pécsett a Megyeri úton található diszkontáruházban a biztonsági őr lopáson ért egy nőt, akit visszatartanak. A 18 éves pécsi lakos táskájából a csomagok átvizsgálásakor a boltból származó dolgok kerültek elő, melyeket nem fizetett ki. A bolti tolvajt a rendőrök előállították, majd szabálysértési őrizetbe vették.

Az Alkotmány utcai élelmiszerüzletből 19 óra 20 perckor állítottak elő egy pécsi lakost, aki a rendelkezésre álló adatok alapján több élelmiszert, valamint italárut próbált meg eltulajdonítani. Az intézkedő rendőrök a 46 éves férfit előállítását követően szintén szabálysértési őrizetbe vették, azonban ellene büntetőeljárás is indul, mivel a boltban kitöltött feljelentési jegyzőkönyvbe hamis adatokat diktált be, melyet ezt követően alá is írt.

Egy 20 éves pécsi nő 20 óra 30 perc körüli időben a Budai Vámnál lévő szupermarketből kísérelt meg fizetés nélkül távozni. A nála lévő áru a ruházat-, illetve csomag átvizsgáláskor előkerült, így a bejelentést követően a helyszínre érkező rendőrök – őrizetbe vétele mellett – tulajdon elleni szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt ellene is eljárást kezdeményeztek.