Tovább potykázhatunk a múzeumban

Karó közt a potyka – ezt a címet viseli az a kishalászok életmódját bemutató tárlat, amely már tavaly szeptember óta fogadja az érdeklődőket a JPM Természettudományi Múzeumban. A Rippl-Rónai Múzeumból érkezett vendégkiállítás tovább állomásozik Pécsen, ugyanis meghosszabbították a tárlatot.

A kiállításon az érdeklődők a tablók és tárlók között sétálva kézzelfogható eszközök és az édesvízi halak élethű másolatainak bemutatása révén ismerhetik meg a kishalászok életét.

Kifürkészhetik, hogyan dolgoztak a vadregényes mocsárvilágban a pákászok és rákászok, sőt még arra is magyarázatot kapnak a résztvevők, hogy miért éppen a bíróságról került a legtöbb ősi eszköz a Somogy megyei múzeum birtokába. Emellett az érdeklődők azt is megtudhatják, hogy miért tartották időjósnak a csíkhalat, és miért voltak szükségesek olyan ravasz eszközök a harcsafogáshoz, mint a kuttyogató vagy a horogbucska.

Aki már járatossá vált mindezekben, a kiállítással azonos helyszínen a Madarak földön, égen című fotókiállítást is megtekintheti, mely látványos válogatást nyújt 2017 legszebb madárfotóiból.

A halászati témájú kiállítás közeli zárására való tekintettel a múzeum akciókat is hirdet iskoláscsoportoknak szóló foglalkozásokra, amelyekre ajánlatos egy héttel a választott időpont előtt bejelentkezni a termtudmuzeumpecs@gmail.com e-mail-címen.

hirdetés

Hirdetés