Tragikus buszbaleset Horvátországban: sok halott, több tucat sérült

Tizenketten meghaltak és harmincnégyen súlyosan megsérültek egy buszbalesetben Horvátország északi részén szombat reggel – írja a 24.hu.

A lengyel rendszámú busz lesodródott az útról az A4-es autópályán. A baleset Zágrábtól hatvan kilométerre északnyugatra történt. A busz Magyarország felől érkezett.

Ivan Ivancan, a helyi tűzoltóság parancsnoka a Jutarnji List megkeresésére arról beszélt, 60 éves, de ilyen borzalmas jeleneteket még nem látott:

„Szörnyű volt. Mintha egy horrorfilmet néztünk volna. Mi húztuk ki az áldozatok a buszból. Az egyik sofőr a szélvédőn át kirepült, a másik a buszban maradt” – idézi a 24.hu.

Mint írják, a sérültek közül két férfinek és négy nőnek súlyos az állapota, egyikük életveszélyben van. Borda- és medencetöréseket szenvedtek, egyiküket arctöréssel kezelik. Ezenkívül végtagjaik is törtek többeknek. A férfiak 47 illetve 60 évesek. A súlyos sérült nőknél nem találtak okmányt, de 40 és 60 év közöttiek lehetnek. Feltételezik, hogy lengyel turistákról van szó.

A busz a 24.hu szerint jelenlegi információk szerint Varsó környékéről indult, és valószínűleg a Bosznia-Hercegovina területén lévő Medugorje városába tartottak zarándoklatra.

A szerencsétlenség okát egyelőre nem tudni. A hatóságok abból indulnak ki, hogy a sofőr elaludt a volán mögött.