Tűz és robbanás történt a szászvári oviban

Szerda este kapott lángra a baranyai Szászvár óvodájának egyik épülete. A tűz folyamán egy gázpalack is berobbant. Személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár több millió forint. Most szinte az egész falu összefogott, de ennek ellenére két napig biztos nem mehetnek a kicsik oviba.

hirdetés
15941127_1519137751460497_121587318113159514_n
Teljes terjedelmében leégett az épület Fotó: Szászvári Önkéntes Tűzoltóság

A mai este folyamán teljes terjedelmében leégett óvodánk melléképülete. A legfontosabb, hogy személyi sérülés nem történt – írta Szászvár közösségi oldalán szerda este a polgármester, Dunai Péter. A bejegyzésben olvasható az is, hogy a következő kettő napra rendkívüli szünetet rendelt el. A továbbiakról pedig a szülőket csütörtökön tájékoztatják, a kicsik ugyanis nem mehetnek vissza az oviba.

szaszvari ovi2

A tűz minden bizonnyal a kazánháznál keletkezett. A tűz folyamán egy darab gázpalack is felrobbant. A raktár helyiségekben tárolt játékok és sport felszerelések mind oda lettek. Az anyagi kár több millió forint nagyságrendű. Igyekszünk minél gyorsabban a helyre állítást elvégezni – írta továbbá Dunai Péter.

szaszvari ovi

Szászvár lakói már most is rengeteg felajánlást tettek, de nagyon valószínű, hogy a kicsiknek jövő héttől máshova kell majd járniuk oviba.

Update!

Az ovi az oltás után csütörtökön, a hajnali órákban újra lángra kapott. A polgármester videó üzenetben is üzent a lakóknak és a szülőknek. Ebben elmondja, hogy az általános iskolában helyeznek el csoportokat, illetve a helyi étterem tetőterében.