Tűz, víz, baleset

Három jelentősebb káresetről érkezett bejelentés a katasztrófavédelem műveletirányító központjába az elmúlt huszonnégy órában.

hirdetés

Csőtöréshez riasztották a tűzoltókat Harkányba a Rezeda utcába. Egy nyolcvan milliméter átmérőjű vezeték rongálódott meg, amelynek következtében körülbelül nyolcszáz köbméter víz folyt el. A kiömlő víz több lakóház udvarát és közterületi részeket is elöntött. A siklósi tűzoltók és az önkormányzat városgondnoksága szivattyúk segítségével távolították el a felgyülemlett vizet.

Két személyautó és egy teherautó ütközött össze szerdán a 6-os főúton Pécs és Szentlőrinc között. Az egyik személyautó hátul ülő utasa a helyszínen életét vesztette, a gépjármű vezetője és a mellette ülő személy súlyos sérüléseket szenvedett a baleset során. A pécsi beavatkozók feszítő-vágó eszközök segítségével szabadították ki őket a roncsból. Az ütközés olyan erejű volt, hogy az akkumulátorok kiszakadtak a helyükről. A másik két járműben nem sérült meg senki. A műszaki mentés ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben a főút érintett szakaszán.

Kigyulladt egy kandalló feletti áthidaló egy beremendi családi házban. A siklósi beavatkozók kézi szerszámokkal bontották ki az érintett részt, így megszüntették az izzást. A tűzoltók átvizsgálták az ingatlan kéményét is, de egyéb rendellenességet nem találtak. Mivel a házban volt más alternatív fűtési lehetőség, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.