Új bölcsőde épül Kozármislenyben több mint félmilliárdból

Új, négycsoportos bölcsőde épül több mint félmilliárd forintból a Pécshez közeli, hétezer lakosú Kozármislenyben – közölte a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-vel.

hirdetés
Uránia Mozi

A közlemény szerint a beruházás, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) több mint 540 millió forintos forrásából, a megyei önkormányzat konzorciumi együttműködésével valósul meg, a napokban kezdődött meg és 2022 tavaszáig tart.

A fejlesztést azzal indokolták, hogy a kisvárosban folyamatosan nő az igény a bölcsődei ellátásra, a pécsi agglomeráció legnagyobb települését egyre több fiatal családos választja a csendes, kertvárosias hangulat miatt. Az új létesítmény a város legújabb lakóövezetének központjában áll majd.

Az új, 56 személyes, magas energiahatékonyságú és akadálymentes, több mint 700 négyzetméter alapterületű, kétszintes és bővíthető intézmény négy csoportban várja majd a gyermekeket 2022 tavaszától.

Őri Lászlót, a megyei közgyűlés elnökét idézve azt emelték ki, hogy a projekt része a nagyszabású megyei bölcsőde- és óvodafejlesztési programnak. A cél, hogy minden gyermek a kor igényeinek megfelelő körülmények között nevelkedhessen.