Új cég költözik a Déli Ipari Parkba, négyezer négyzetméteres üzemcsarnokot építenek

Idén augusztusban a Déli Ipari Parkban vásárolt területet egy székesfehérvári logisztikai vállalat, amely egy pécsett működő multinacionális cég üzemének munkáját fogja segíteni. A beruházás keretében a cég egy négyezer négyzetméteres üzemcsarnok építését tervezi.

Újabb cég költözik a Déli Ipari Parkba – tudtuk meg Beimel Ádámtól, az ipari parkot létrehozó és működéséért felelős Ipark Pécs Kft. ügyvezetőjétől. A székesfehérvári székhelyű nemzetközi árufuvarozással és komplex logisztikai feladatokkal foglalkozó cég főként egy Pécsett „letelepedett” nagyvállalat munkáját fogja segíteni szolgáltatásaival. A cég azért választotta a Déli Ipari Parkot, mert ott közel lehet fő megrendelőjéhez. 

A logisztikai vállalat egy négyezer négyzetméteres üzemcsarnok felhúzását tervezi, első körben a csarnok felén, kettőezer négyzetméteren rendezkedik majd be, a másik kettőezer négyzetméteres részt pedig várhatóan bérbe adja, de a bérbe adott épületrészeket a cég bővülése, fejlesztése során saját céljára is hasznosíthatja. A vállalat a tervek szerint 2021 első felében kezdi meg működését körülbelül 20 fővel.

Mint ismeretes, a mintegy 186 hektáron elterülő Déli Ipari Park döntő része az osztrák tulajdonosi körrel rendelkező Ipark Pécs Kft. tulajdonában és üzemeltetésében van, míg egy körülbelül 25 hektáros terület az önkormányzaté, egy 50 hektáros területrész pedig a Nemzeti Ipari Park Hálózaté. 

Így tehát a Déli Ipari Park osztrák tulajdonban lévő részén is folytatódik a betelepítés, ez pedig jól példázza azt az új városvezetés által többször is hangoztatott irányelvet, mely szerint minden olyan pécsi ingatlan értékesítése – legyen az állami, önkormányzati vagy magántulajdonú –, ami a befektetőknek kedvező és segíti a helyi gazdaság élénkítését, az egyértelműen támogatandó.

Hirdetés