Új duális képzések indulnak a PTE-n

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) alapvető célja a régió versenyképességének növelése, és ezt a törekvést szolgálja a duális képzés bevezetése a gépész és informatikus szakokon.

hirdetés

Az áprilisban indult és november végéig tartó, közel 267 millió forint európai uniós támogatással járó pályázat az új képzési forma kialakításában hivatott segíteni az egyetemet.

A Pécsi Tudományegyetem célja, hogy a képzési területek összességét érintő tudományegyetemi portfolióban országosan egyedülálló képzési kínálatot biztosítson.

A munkaerő-piaci szereplők elvárásainak folyamatos monitorozásával, igényeik képzési tartalmakba történő integrálásával, valamint a hallgatói elégedettség állandó mérésével, illetve visszacsatolásával a PTE arra törekszik, hogy a munkaerőpiac által igényelt, gyakorlatias tudással rendelkező hallgatókat bocsásson ki, akik a munkavégzés közbeni tanulás révén a vállalati kultúrát ismerő, kooperatív, reális önértékeléssel és célkitűzésekkel bíró, a termelői szféra értékteremtő folyamataiba könnyen bekapcsolódó munkavállalóként kerülnek ki az egyetemről.