Új életpályamodellek jönnek?

Negyvennyolc előterjesztés elfogadását helyezi kilátásba decemberig a kormány őszi törvényalkotási programja, amelyből kiderül, a kabinet további ágazatokban is bevezetné az életpályamodellt, és új törvényt hozna az adózás rendjéről – írja az MTI.

hirdetés

A parlament honlapján elérhető, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által jegyzett dokumentum szerint szeptemberben a májusban benyújtott, új közbeszerzési törvényjavaslat elfogadásával indulhat a törvényhozási munka.

Júliusban kerülhet a Ház elé és októberben fogadhatják el a DNS-profil, valamint az ujj- és tenyérlenyomat nyilvántartásba vételének és kezelésének reformjáról szóló változtatásokat.

Októberben dönthetnek a pszichológus kamara létrehozásáról is, továbbá ugyanebben a hónapban szavazhatnak a Pálinka Nemzeti Tanács köztestületté alakításáról is.

A közszolgálati dolgozóknak, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) állományának szóló életpályamodellekről októberben kezdhetnek tárgyalni a képviselők, mindkét indítvány elfogadására a következő hónapban lehet számítani. A pedagógus életpályamodellt várhatóan egy hónappal később terjeszthetik ki a felsőfokú végzettséggel rendelkező bölcsődei nevelőkre és a gyermekvédelem örökbefogadási tanácsadóira.

A nemzetgazdasági miniszter adózás rendjéről szóló új törvényjavaslata októberben érkezhet, végleges szövegéről pedig már novemberben dönthetnek.

A bírósági végrehajtás eljárási szabályainak reformja is októberben kerülhet a napirendre, a kormány az erről szóló indítvány elfogadását azonban már decemberre valószínűsíti.

Az év utolsó hónapjában szavazhatnak a gyermekjóléti jelzőrendszer erősítését, valamint a gyermekétkeztetés szabályainak ésszerűsítését célzó javaslatról is.

Decemberben dönthetnek még a külügyi szabályozás egységesítésére törekvő előterjesztésről is, amely a külképviseletekre és a külszolgálatot teljesítő személyekre vonatkozó alapvető keretrendelkezéseket is meghatározhatja.