Új előadássorozat a PTE-n

A Fogd a Kezem Alapítvány a 2013/14-es tanév folyamán szemeszterenként négy, összesen nyolc alkalommal a Pécsi Tudományegyetem négy Karával együttműködve olyan előadássorozatot indított Empower címmel, amely a társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítését szolgálja.

hirdetés

Az Alapítvány értelmi sérült fiatal felnőttek fejlesztését, gondozását végzi. Az előadások fókuszában az ő problémáik állnak. A témákat interdiszciplináris és holisztikus megközelítésben kívánják föltárni. Az előadásokra egyetemi hallgatókat, oktatókat, segítő szakembereket, értelmi sérült fiatalokat, valamint a szüleiket, hozzátartozóikat várják.

A Szabadegyetem egyenlő hozzáférési lehetőséget teremt szülőnek, érintettnek, szakembernek egyaránt, általa a résztvevőkben a pozitív cselekedeteikhez szükséges képességeket és a cselekvésbe, azok eredményeibe vetett hitüket erősítik meg. A fiatalokat saját egyéni és közösségi fejlődésük érdekében segítik a felelősségvállalásban és feladataik, céljaik, cselekedeteik tervezésében.

Az első programra szeptember 27-én került sor a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Pszichológia Tanszékén. A rendezvényt Prof. Dr. Bereczkei Tamás, a Pécsi Tudományegyetem Pszichológiai Intézetének vezetője és Keszericéné Rab Jolán, Fogd a Kezem Alapítvány Aktív Szülőklub vezetője nyitották meg.

A két szemeszterben összesen négy alkalommal lesz program. A következőre október 10-én kerül sor a PTE Jogi Karán, melynek témája a támogatott döntéshozatal lesz.