Új irodákat épített a PVSK

A Verseny utcai sporttelep korábbi öltöző- és szertárépületének tetőterében, mintegy 240 négyzetméteren épített új, modern irodákat, tárgyaló- és kiszolgálóhelyiségeket a PVSK.

hirdetés
Uránia Mozi

A részben társaságiadó (TAO)-forrásokból, részben hitelből egy év alatt elkészült öt irodát és 40 főt befogadó tárgyalót szerdán ünnepélyesen adat át majdani használóinak, a szakosztályok képviselőinek Czerpán István, a PVSK ügyvezető elnöke. Aki bevezetőjében hangsúlyozta, hogy a 30 éves létesítmény tetőterének megújulásával méltó és közös helyre kerülnek az eddig szétszórtan működő szakosztályok (a férfi-női kosarasok, vízilabdázók és labdarúgók) irányítói, munkatársai. E folyamat részeként e későbbiekben az eddiginél jobban szétválhatnak a szakmai irányítói, a szervezési, a logisztikai és a menedzselési feladatok.

A klubvezető ugyanakkor e beruházást a PVSK-nál a már elkészült műfüves focipályával, illetve a majdani kosárlabda-munkacsarnokkal egy sorba illesztve egy átfogóbb korszerűsítési folyamat egyik lépcsőjének nevezte.

20160601_155213
Bodnár Péter, a TAO-forrásokat engedélyező Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége főtitkára a jövő útjának nevezte az ehhez hasonló infrastrukturális beruházásokat. Hangsúlyozva, hogy az elmúlt esztendőkben az MKOSZ is lassan átértékeli saját TAO-támogatásai prioritásait, és a további tömegesítés helyett egyre inkább a minőségi előrelépés, a működés és elsősorban az akadémiai képzés feltételeinek javításán fáradozik.

Őri László sportért felelős alpolgármester kiemelte, minden ilyen építmény a város sportéletét is gazdagítja. Az alpolgármester itt jelentette be, hogy a PVSK fennállásának 100 éves évfordulója (2019) méltó megünneplésére az önkormányzat és a klub együttműködési megállapodást köt egymással.